miércoles, 29 de septiembre de 2010

La vaga general arriba a Masnou

El Masnou, 29 de setembre de 2010.

La vaga general promolgada pels principals sindicats estatals per manifestar-se en contra de la nova reforma laboral que ha dut a terme el govern central, ha arribat a Masnou.
El Masnou, és un poble on la major part dels seus habitants treballen fora, a altres ciutats properes com Barcelona o Mataró. Això implica que les estacions de tren que gaudeix el poble, Ocata i Masnou, siguin punts de bullició i de pas constant de passatgers que vagin cap als seus llocs de treball. Avui no ha sigut així, les estacions mostraven un paisatge desolador, atípic per un dimecres pel matí. La fotografia no ens mostra el contrari.
Estació d'Ocata, 09:00

Pel que fa els habitants que treballen al propi poble, es reparteixen en gran part en dues grans fàbriques importants a nivell municipal, comarcal, i fins i tot continental. Són la Fàbrica del Vidre, i la DOGI.
Fàbrica del Vidre
Igual que en les estacions de tren, les fàbriques són un lloc de pas constant de mercaderies i de materials que avui no s'ha pogut observar. La Fàbrica del Vidre es mostrava paralitzada totalment, exceptuant l'àrea d'oficines on es podia veure gent fent la seva feina habitual. (veure fotografia). Quant a la DOGI, mostrava un panorama similar al de la Fàbrica del Vidre, no hi ha hagut cap mostra de treball pel que fa a les primeres hores del matí.

L'única excepció, el mercat municipal de Masnou es trobava obert i intentant fer la seva funció encara que amb menys mercaderies a causa del poc transport d'aquestes que hi ha hagut avui.
Les imatges curioses del poble les han protagonitzat els quioscos. Veure els quioscos del poble sense cap diari en els seus aparadors, és com veure una mare sense el seu nadó en braços. 
En fi, el govern de Zapatero haurà de treballar molt dur, si no vol veure més manifestacions d'aquest tipus i si no vol veure com en la propera legislatura és ell qui ocupa l'actual lloc de Mariano Rajoy, actual líder dels populars.




1 comentario:

  1. Hola Marc!
    Et veig molt il·lusionat amb aquesta nova etapa que comences. Crec que aquest blog pot estar molt bé i t'ajudarà a tirar endevant en la teva carrera.
    Ja el seguirem atentament.
    Molta sort company

    ResponderEliminar