lunes, 10 de enero de 2011

ETA ANUNCIA UN ALTO AL FOC "PERMANENT,GENERAL I VERIFICABLE INTERNACIONALMENT"

El grup terrorista basc ha fet public avui al migdia un comunicat emès al diari Gara en què l'organització basca anuncia un alto al foc definitiu. El vídeo destaca el procés d'alto al foc com a un procés generalitzat i verificable, tot i que en cap moment renuncien explícitament a les armes i a la violència. Parla de procés democràtic, i demana a les autoritats competents tan espanyoles com franceses que abandonin la seva persecussió. Cal destacar que també parla de procés de diàleg i de negociació per intentar solucionar el problema polític actual d'Euskadi.
Un cop acabat el comunicat del grup terrorista han sorgit les primeres reaccions de les personalitats competents. De moment, moltes d'aquestes opinen que es una estratègia política per tal que Batasuna (el partit polític que recolza ETA) pugui presentar-se a les properes eleccions municipals que seran celebrades el mes de maig d'aquest mateix entrant any.
Sembla ser que després d'un llarg procés d'enflebiment de l'organització terrorista, per fi deixaran de banda les armes i intentaran obrir una nova etapa dialectal per aconseguir com ells diuen durant el comunicat una "democràcia" normal i sense treves i el dret d'autodeterminació del seu poble, Euskadi.

 Declaració alto al foc ETA 10/1/2011

Any nou, vida nova. aquesta notícia pot ser, és el millor regal de Nadal que podríem haver tingut tots el ciutadans, tant d'Espanya com de França. Res més pel moment, només sabem que a 10 de gener, a inicis de l'any, estem davant d'una de les notícies que marcaran aquest nou i vigent any 2011. Esperem que totes les notícies siguin com les d'avui.

No hay comentarios:

Publicar un comentario