domingo, 21 de noviembre de 2010

Joan Güell: “La independència de Catalunya arribarà, i arribarà a mà de Convergència”

El número catorze de les llistes de la província de Tarragona per Convergència i Unió, Joan Güell, va declarar durant una conferència a la Universitat Autònoma de Barcelona que la independència de Catalunya arribarà gràcies a CIU. El polític convergent es va confessar independentista i va recalcar que en el seu partit hi ha “molta gent que vol la independència del nostre país”.
La conferència, que tenia com a moderadora a Teresa Carreras, va tenir com a protagonistes a un membre de cada partit que té representació al Parlament, exceptuant el Partit Popular, que no hi va assistir.
Els joves i la educació van ser el focus de principal atenció per part dels polítics. Tots els membres, van coincidir que els “pilars bàsics” de la societat actual, la formació obligatòria, la educació en el lleure, la formació professional i la universitat i les seves beques, han de millorar i han de rebre més ajudes per part del govern. Pel que fa la implicació dels joves a la política destacaven que aquests s’han d’interessar i que se’ls han de donar oportunitats. El polític convergent va subratllar que “els joves no voten perquè es senten insatisfets amb els líders actuals”.
D'esquerra a dreta: ICV, ERC, C's, Teresa Carreras (moderadora), CIU, PSC
La roda de premsa duta a terme pels estudiants de comunicació de la facultat de l’ UAB va ser un èxit. Els aprenents de periodistes van estar molt participatius i amb moltes ganes de saber més sobre política i sobre els nostres actuals líders. La majoria de preguntes van recaure sobre el polític de Ciutadans, David Liern, número u de Girona. Les seves respostes van ser conservadores i una, va ser poc encertada, quan va dir que la llengua catalana “no és un tema central dins el partit”.
Finalment va arribar el tema central, la independència de Catalunya. ERC i CIU li van donar suport i ara més que mai, “dos jutges ens van retallar allò que va ser aprovat pel poble català”. El membre de ICV “s’ha de respectar la voluntat de la gent”, el PSC i Ciutadans, no es van mostrar partidaris.

No hay comentarios:

Publicar un comentario